(recept
si oblíbilo 454 návštěvníků)
OPRAVDOVÝ MEDOVNÍK
Potřebné ingredience
3 VAJÍČKA, 300g KRUPICOVÉHO CUKRU, 1 HERU, 3 LŽÍCE MEDU, 1 LŽIČKU JEDLÉ SODY, 400g HLADKÉ MOUKY kRÉM: 1 PLECHOVKA SLAZENÉHO KONDENZOVANÉHO MLÉKA, 300g MÁSLA
Postup přípravy
VYPADÁ TO KOMPLIKOVANĚ JAKO KAŽDÝ, ALE SAMA JSEM BYLA PŘEKVAPENÁ, JAK MI TO PĚKNĚ ŠLO A PLÁTKY SE MI NETRHALY. RECEPT MÁM OD KAMARÁDKY, TAKŽE JE VYZKOUŠENÝ!!
JAKO PRVNÍ SI UVAŘÍME KONDENZOVANÉ MLÉKO, VAŘÍME 2 HODINY VE VODĚ, ABY BYLA PLECHOVKA PONOŘENÁ
Připravíme si kastrol, který dáme do vodní lázne, do kastrolu dáme celou heru a necháme ji rozpusti, potom přidáme další přísady, vajíčko, cukr, sodu, med, mouku a třeme 10 minut, já si na to vzala mixér s hnětacíma hákama, takové ty spirálky. Šleháme 10 minut až je těstíčko zlatavé. Potom jsem si hmotu rozdělila na šest dílů, dala jsem si šest mističek a rozdělila si to do nich, abych měla každou placku stejnou, na pečící papír jsem si obmalovala kolečko podle talíře a hnotu roztíráte pěkně stěrkou ve tvaru toho kolečka, vždycky udělejte o kousek větší, takhle jsem upekla 6 placek, při 170 stupnhích a každou tak 7 minut, v horkovzdušné troubě můžete víc naráz. Po schladnutí placiček sundáte z pečícího papíru. Na kolečko jsem opět přiložila velký talíř a obkrojila kolečko, zbytek odkrojku schovávejte, ten se pak nadrobí a dá se na hotový medovník. Takto se to udělá se všemi plackami,
Připravíme si krém: Uvařené kondenzované mléko rozmixujeme s máslem a máme krém.
Potom protíráme placky (ted už kolečka) naposledy potřeme i strany a vršek a posypkou, která nám zbyla s obkrajovaných koleček posypeme ze stran i nahoře.
Necháme uležet, druhý den je nejlepší, ale my jsme nevydrželi :-)))
Přeji dobrou chuť, naši kluci by se po tom strhali :-)))) hned byla půlka pryč :-))
JAKO PRVNÍ SI UVAŘÍME KONDENZOVANÉ MLÉKO, VAŘÍME 2 HODINY VE VODĚ, ABY BYLA PLECHOVKA PONOŘENÁ
Připravíme si kastrol, který dáme do vodní lázne, do kastrolu dáme celou heru a necháme ji rozpusti, potom přidáme další přísady, vajíčko, cukr, sodu, med, mouku a třeme 10 minut, já si na to vzala mixér s hnětacíma hákama, takové ty spirálky. Šleháme 10 minut až je těstíčko zlatavé. Potom jsem si hmotu rozdělila na šest dílů, dala jsem si šest mističek a rozdělila si to do nich, abych měla každou placku stejnou, na pečící papír jsem si obmalovala kolečko podle talíře a hnotu roztíráte pěkně stěrkou ve tvaru toho kolečka, vždycky udělejte o kousek větší, takhle jsem upekla 6 placek, při 170 stupnhích a každou tak 7 minut, v horkovzdušné troubě můžete víc naráz. Po schladnutí placiček sundáte z pečícího papíru. Na kolečko jsem opět přiložila velký talíř a obkrojila kolečko, zbytek odkrojku schovávejte, ten se pak nadrobí a dá se na hotový medovník. Takto se to udělá se všemi plackami,
Připravíme si krém: Uvařené kondenzované mléko rozmixujeme s máslem a máme krém.
Potom protíráme placky (ted už kolečka) naposledy potřeme i strany a vršek a posypkou, která nám zbyla s obkrajovaných koleček posypeme ze stran i nahoře.
Necháme uležet, druhý den je nejlepší, ale my jsme nevydrželi :-)))
Přeji dobrou chuť, naši kluci by se po tom strhali :-)))) hned byla půlka pryč :-))
Mňam :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
13. 4. 2020, 15:58
Lucccio
(upraveno)
13. 4. 2020, 13:51
Jeden z mých oblíbených receptů, který jsem dělala už před nějakou dobou. Podobný mám i z https://www.medovniky.cz/ kde je dalších několik. Dnes budu dělat medovník na plech, tak potom přidám fotky
Hanily
(upraveno)
30. 9. 2011, 10:05
jsou u nás hody, tak jsem hledala inspiraci...teda můžu říct, že je vynikající!! ani není složitý jak jsem si myslela, takže určitě nedělám naposled. Moc děkuji za receptík
ianina
(upraveno)
28. 8. 2011, 21:20
hanuvka
(upraveno)
28. 8. 2011, 14:45
Já jěště placky potírám,uvařenou kávou.A někdo jěště dává do té kávy rum!!
lidare
(upraveno)
28. 8. 2011, 14:13
Vypadá báječně a hned by bodl ke kafi
Vera N
(upraveno)
28. 8. 2011, 13:50
Tak tento vyzkouším.
MonickaCh
(upraveno)
30. 1. 2011, 14:02
Dobrý den,medovník je výborný .Hned jsme ho ochutnali Děkuji za recept Monika
Gultinka
(upraveno)
11. 11. 2010, 19:03
Dobrý den, tak včera jsem dělala medovník k svátku Musím říci, že se mi opravdu povedl, jen se někde stala nepatrná chybička - i přes to, že jsem nechala medovník do druhého dne uležet, tak placky byly tvrdší Jakoby, nenasály vlhkost z toho krému....Ale jinak super Děkuji za receptík
kilinka
(upraveno)
25. 10. 2010, 17:35
Výbornýýý!!! Zvládla jsem to i já a to nejsem žádný přeborník.Děkuji za super receptík.Synáček se zrovna láduje a hned se jistí zda znova upeču.Kilinka
Katynka*
(upraveno)
8. 10. 2010, 10:28
zkusila jsem a je naprosto luxusní, všem chutnal díky
karcina
(upraveno)
14. 4. 2010, 8:09
Dobrý den Dito, tak jsem zkusila Váš receptík, zrovna měl táta narozeniny, tak se to hodilo ! No chvála všude veliká, fakt je jednoduchý a chutná naprosto luxusne!!!!!!!! Jsem milovnice medovniku a tohle je fakt bomba!
Ditula
(upraveno)
9. 3. 2010, 18:03
Holky díky, jsem ráda, že Vám chutná, já ho budu dělat zítra kamarádce k narozennám, jdeme v pátek s práci na oslavu, tak snad se povede a bude chutnat , díky za milé komentáře je to od Vás moc hezké , tak ať se všem daří, mějte se Dita
sherryzuza
(upraveno)
7. 3. 2010, 15:40
Zdravím.. tak zrovna mi chládnou pláty na medovník.. tak jsu zvědavá jakej bude pak chutově ale zajímalo by, nešlo by to třeba upíct všechno a pak rozkrájet že by to bylo jednoduší? to asi ne že
čermačka
(upraveno)
9. 2. 2011, 10:00
@sherryzuza
Peču ho docela často a protože je nás hodně a jsme žrouti, dělám ho na plech z 1,5 dávky - nic nevykrajuju a je to rychlovka
Ilča s
(upraveno)
6. 3. 2010, 15:07
Dituško,medovník u nás upečen teď se uložil do lednice,už se na něj těšíme ,ale asi to dlouho nevydržíme....
LeňaV.
(upraveno)
24. 2. 2010, 13:59
Ditko, děkuji za super recept. Včera jsem ho po upečení hned schovala, ale dneska už jsem neodolala a šla ochutnávat. Je opravdu výborný.
zustr
(upraveno)
22. 2. 2010, 17:22
Chystám se tento týden poprvé na medovník a už jsem pročetla spoustu receptů...tenhle se mi asi líbí nejvíce ,ale jediné co mě zaráží je konzistence těsta ,medovník všichni válí a tady se píše o roztírání????znamená to že těsto není tuhé?díky za radu Zuza
Tesi
(upraveno)
23. 2. 2010, 18:30
@zustr
Není tekuté, zkuste vyválet mezi dvěma pečícíma papírama, nám to šlo super, bylo to rychlejší než roztírání a placka byla dokonalá.
Tesi
(upraveno)
15. 2. 2010, 13:49
Tak jsem konečně vyzkoušela váš receptík a super, moc děkuju, teď ho budu péct často. Malá poznámka: těsto mi šlo špatně roztírat, měla jsem hnědý papír, tak manžel vymysles jednoduchý trik, dal těsto na střed a položil na něj druhý pečící papír a vyválel válečkem do placky a šlo to super, teď to budu dělat takhle, je to rychlé a placka je super hladká a rovná. Tak snad někomu pomůžu. Ještě jednou díky.
čermačka
(upraveno)
31. 1. 2010, 9:14
Ahojda holky, nemáte někdo zkušenost vaření salka v papiňáku Jak dlouho to tam mám asi nechat Díky za radu
holemka
(upraveno)
6. 3. 2010, 18:31
@čermačka
1 hodinu
macíci
(upraveno)
28. 1. 2010, 22:38
Dobrý večer , chystám se vyzkoušet Váš receptík , ale v receptu nikde nevidím oříšky Zkoušela některá pekařinka přidat mezi drobení? Tím se určitě nic nezkazí, že ne? Ptám se asi jako pako ale chtěla bych jej upéct dcerce k zápisu do školy, tak ať se mi povede
backa
(upraveno)
31. 1. 2010, 11:34
@macíci
Klidně můžete posypat oříšky já to dělám také.
macíci
(upraveno)
2. 2. 2010, 16:01
@backa